Cal Joan del Batlle
no és una casa rural qualsevol, és un
petit espai de relax enmig del Solsonès.
Una antiga masia restaurada, al terme municipal de La Coma i la Pedra,
convertida en un bonic hotel rural i restaurant.
Al arribar el
primer que et trobes és el porxo, amb uns sofàs comodíssims on pots passar-te
hores llegint, xerrant o simplement gaudint de les vistes mentres prens uns
gintònic espectacular. Però si investigues una miqueta trobaràs un munt de
petits racons, cuidats fins l’últim detall, on poder seure, prendre una copeta,
o passar-te hores sense fer absolutament res. HI ha una petita saleta de relax
i lectura amb sofàs on pots trobar-hi llibres, jocs i una petita cafetera a
disposició dels clients.
L’hotelet té 6
habitacions, en totes elles s’hi ha cuidat fins l’últim detall, i amb la
reserva t’hi entra l’esmorzar; aquest és mereix una bona explicació acompanyada
de fotos. Al entrar al menjador et porten a la taula que se t’ha assignat i
quan la veus et quedes sense paraules: embotits, truites, pastissos, mini-hamburgueses,
magdalenes, xocolata desfeta, ensaïmades
de xocolata, melmelades, formatges, iogurts, suc de taronja, fruita... Tot
casolà, tot boníssim. És impossible acabar-t’ho, nosaltres vam abandonar a l’hora
i mitja. I he de reconèixer que cap dels dos dies vam poder dinar, va ser
impossible fer res més que una cerveseta a mitja tarda.
El restaurant és
obert a tothom, s’hi fan dinars i sopars. És un petit menjador amb un sostre
molt alt, decorat cuidant fins l’últim detall. Pots escollir el menú degustació
o fer la carta; nosaltres érem 4 i hi pensàvem sopar les dues nits, així que
molt millor escollir els plats i tastar-ne com més millor. Els dos sopars van
ser espectaculars, acord amb l’hotel. Els plats boníssims, però a part cuidats
i mimats fins al final.
Hi vam passar tot el cap de setmana, de divendres al vespre
fins diumenge i he de reconèixer que era una zona desconeguda per mi, però ens
ha enamorat.
El primer dia vam
baixar direcció Solsona fins arribar a Olius, on es pot visitar l’església de Sant
Esteve, de finals del S.XI, on hi
destaca la cripta, i al costat hi trobem el cementiri modernista d’estil gaudinià,
construït sobre roques. Vam anar pujant per pistes fins a Busa, i vam fer una
excursioneta fins a la Presó del Capolatell, un altiplà rodejat de cingles que
durant la Guerra del Francès va ser utilitzat com a presó natural. Després vam
anar seguint la pista fins a Sant Llorenç de Morunys i abans de tornar a Cal
Joan del Batlle vam fer una parada a la Font de la Puda, on vam refrescar-nos a
la seva aigua gèlida, i a les Fonts del Cardener.
El diumenge vam fer
la primera parada a Tuixent per visitar el museu de les Trementinaires (www.trementinaires.org ), i a continuació cap a
Ossera on vam poder passejar pels seus carrerons i comprar formatges,
melmelades i embotits. I de tornada passant per Josa del Cadí vam parar-nos a
la Festa Càtar de Gósol. I cap a casa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada